Meer energie

Meer vrijheid

Betere gezondheid

Groter zelfvertrouwen

Innerlijke rust

Burn-out oplossing

Uiteindelijk meer success en geluk!

Schrijf je in voor onze cursus stress verminderen!

Wil je jouw stress effectief verminderen en aan de slag met onze training? Dan helpt onze coach jou binnen enkele tijd een verschil te maken. Kom vrijblijvend kennismaken, zodat wij jou meer kunnen vertellen over onze ‘stress verminderen’ training en de mogelijkheden. Bel ons via 0511-449107. Of stuur een e-mail: info@corcaroli.nl. Start ook met stress verminderen en kies voor een cursus bij Corcaroli!

Cursus stress verminderen

Wil jij jouw stress verminderen en hier effectief mee aan de slag? Volg een training of gehele cursus bij Corcaroli. Snel resultaat! Wij hebben ruim 20 jaar ervaring in het coachingsvak en zijn tevens breed gespecialiseerd. Wij bieden niet enkel cursussen ‘stress verminderen’ aan, maar zijn ook inzetbaar als burn-out coach en life coach.
Onze training is gericht op het herkennen van stress, de oorzaak hiervan achterhalen en het nemen van stappen om de stress te verhelpen.

Wat is stress?

Stress is eigenlijk een natuurlijke reactie van ons lichaam om snel te kunnen handelen in noodsituaties. Onze hartslag stijgt en onze ademhaling en doorbloeding gaan sneller. Dit zorgt ervoor dat we voorbereid zijn op gevaar. Dit gevoel is iets wat we allemaal kennen en zorgt ervoor dat we op tijd kunnen pieken of effectief kunnen handelen in een noodsituaties. Als je hierna de tijd neemt om te ontspannen, herstelt je lichaam vanzelf en wordt de stress vanzelf minder. Maar hoe zit dit precies bij chronische stress?

Het ontstaan van chronische stress

Wanneer jouw lichaam en/of geest geen tijd meer krijgt om te herstellen na een piek, kan chronische stress ontstaan. Dit is het geval wanneer er sprake is van een te hoge werkdruk voor langere tijd. Ook kan dit ontstaan na een scheiding of overlijden, wanneer dit een langdurige emotionele impact op je heeft. Of misschien loop je iedere dag tegen de feiten aan door een hectisch leven. Zo zijn er twee factoren die bijdragen aan het ontstaan van chronische stress. Vind je het lastig om je eigen grenzen te voelen? Je lichaam geeft regelmatig signalen af. Zo betekenen hoofdpijn, eczeem, buikpijn, een stijve nek of een plotselinge warmte vaak dat je over je eigen grenzen heen gaat. Wanneer je sterk rationeel bent ingesteld, worden deze signalen gemakkelijk weggewuifd en hoef je niet de pijnlijke confrontatie aan te gaan met jouw grensoverschrijdende gedrag. Een andere factor is dat gedrag veranderen moeilijk is. Misschien neem je teveel werk van collega’s over of zeg je altijd ‘ja’ tegen extra taken. Het kan zijn dat dit nu een gewoonte is geworden en het weigeren van taken een moeilijke opgave is. Hierdoor kom je steeds minder aan je relatie, gezin of hobby’s toe…