Meer energie

Meer vrijheid

Betere gezondheid

Groter zelfvertrouwen

Innerlijke rust

Burn-out oplossing

Uiteindelijk meer success en geluk!

Corcaroli helpt jou om weer te ontspannen

Ben jij overspannen en wil je meer grip krijgen op jouw leven? Volg dan een training of gehele cursus bij Corcaroli. Snel resultaat! Al ruim 20 jaar zijn wij actief in de coaching en inmiddels hebben wij ons breed gespecialiseerd. Zo bieden wij niet alleen trainingen aan om jou van je overspannenheid af te helpen, maar ook burn-out coaching, life coaching en diverse andere trainingen. Gedurende onze training leer je om stress te herkennen, te achterhalen wat de oorzaak van jouw overspannenheid is en leer je stappen te zetten om je niet meer overspannen te voelen.

Stress, wat is dat?

Allereerst vertellen wij wat meer over stress. Stress staat bekend als een natuurlijke reactie van ons lichaam, waarbij onze hartslag stijgt en onze ademhaling en doorbloeding sneller verlopen. We zijn voorbereid op gevaar, waardoor we op tijd kunnen pieken of effectief kunnen handelen in een noodsituatie. Neem je hierna voldoende de tijd om te ontspannen, dan zal je lichaam zich als vanzelf herstellen en jouw stress minder worden. Onze coaching richt zich op de stress die al langere tijd speelt, waardoor je nu overspannen bent. Maar hoe ontstaat chronische stress?

Chronische stress en overspannen

Wanneer jouw lichaam of geest na een piek telkens geen hersteltijd krijgt, ligt chronische stress op de loer. Zo kun je te maken hebben met een hoge werkdruk gedurende lange tijd, wat stress veroorzaakt. Of een scheiding of overlijden wat een langdurige heftige impact op je heeft. Of loop je iedere dag tegen de feiten aan doordat je leven vrij hectisch is? Twee factoren dragen bij aan het ontstaan van overspannenheid. Misschien vind je het lastig te voelen wat je eigen grenzen zijn. Je lichaam stuurt regelmatig signalen naar je toe. Hoofdpijn, eczeem, buikpijn, een stijve nek of een plotselinge warmte betekenen vaak dat je over je eigen grenzen aan het gaan bent. Als je sterk rationeel bent, zul je deze signalen gemakkelijk wegwuiven en niet de confrontatie aangaan met jouw grensoverschrijdende gedrag. De andere factor is dat gedrag moeilijk veranderbaar is. Het kan zijn dat je teveel hooi op je vork neemt op je werk en niet gemakkelijk ‘nee’ zegt tegen extra taken. Misschien is dit nu een gewoonte geworden en wil je jouw collega’s niet teleurstellen door het weigeren van extra opdrachten. Het gevolg is dat je steeds minder aan jouw partner, gezin of hobby’s toekomt…

Maak een einde aan jouw overspannenheid!

Denk je overspannen te zijn en wil je effectief aan de slag om de rust in jouw leven weer terug te krijgen? Volg dan een training bij Corcaroli. Binnen korte tijd merk je al zichtbaar resultaat. Kom gerust langs voor een vrijblijvende kennismaking. Wij vertellen je dan graag meer over onze trainingen en mogelijkheden. Bel ons via 0511-449107. Of stuur een e-mail: info@corcaroli.nl. Wij maken een einde aan jouw overspannen gevoel en werken samen toe naar meer rust en ontspanning!