Opleiding Life Coach

Fase 1

In de eerste module ben je drie weekenden bezig met de verandering van jouw kijk op het leven. Je ervaart wat ware verbindingen zijn en hoe je contact maakt vanuit je gevoel. Je ontdekt dat de basis voor zelfvertrouwen juist het vertrouwen in de ander is. In deze training draait het om projectie, expressie, beperkingen, perspectieven, integriteit en discipline.

Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk uit deze training halen, daarom heeft ieder de eigen verantwoordelijkheid om actief mee te doen binnen de training. Vanuit je eigen ruimte kun je alles bereiken, zolang je je hart maar blijft volgen. Dit doe je door vragen en/of persoonlijke aspecten die binnen het kader van de opleiding passen naar voren te brengen. De trainers bepalen op welk moment deze behandeld worden. Het passief consumeren van de lesstof wordt vermeden.

Door in elke training ook een aantal leiderloze aspecten te verweven wordt er gewerkt aan het zelfredzaam zorgsysteem. Wij weten dat je anderen kunt helpen door jezelf te helpen. Jij hebt het vermogen om jezelf en anderen te coachen, je moet het alleen nog ontgrendelen. Onze trainers helpen je inzicht te krijgen in terugkerende patronen en beweegredenen. Dit helpt je aan zelfkennis en daadkracht om te veranderen.

Fase 2

In de tweede module ben je drie weekenden bezig met de verdere bewustwording. Je maakt kennis met een analytische werkvorm. Dit helpt je een duidelijker beeld te krijgen van jezelf en waar de transformatie plaats vindt. Je wordt je bewust van je huidige situatie en ontdekt je groeimogelijkheden aan de hand van karakterstructuren. Je onderkent je eigen schijngedrag en ontdekt dat die onderkenning de basis is voor de weg naar je hart. Dit is de hulp voor de ander. In deze training draait het om overdracht, projectie/spiegelen, waarde van vervormingen, verborgen kwaliteit, discipline, eigen grenzen en creativiteit en intuïtie.

De ervaringen die je in de eerste training hebt gehad, krijgen in dit vervolg meer handen en voeten. Door het toevoegen theoretische aspecten worden je handelingen ook inzichtelijk.

Door je ‘natuur’ in te zetten, ben je coach vanuit je waarheid die ook collectief is. Voorwaarde je eigen natuur trouw te zijn. Daardoor bouw je een zelfredzaam zorgsysteem op, die je in harmonie met de levensenergie in verbinding brengt met de mensen om je heen. Het heet ook wel: ‘Het levende voorbeeld’ heelt de ander en jezelf. Vertrouwen en openheid. Er ontstaat een nieuwe kijk op jouw werkelijkheid.

Fase 3

Wil je na de fasen 1 en 2  van de ‘Training Life’ verschillende aanvullende coachingsstijlen leren?
Dan kan dat door het volgen van enkele vrije-keuze workshops. Elke workshop heeft een eigen puntenwaarde, die opgeteld worden bij de Training Life.  Zo werk je toe, naar een totaal van 100 punten. Daarmee verwerf je een erkend einddiploma ‘Life Coach’. Je sluit de opleiding af met een examenweekend.

Module 1:  40 punten.
Module 2: 40 punten.

Aanvullende workshops:
15 punten: Levende Astrologie 2 weekenden.
5 punten: Tarot 1 weekend.
5 punten: Chakra’s 1 weekend
5 punten: Bio-Energetica 1 weekend
10 punten: I Tjing 1 weekend
10 punten: Gesprekstechnieken per weekend.

De eindtoets vindt plaats in een week of een weekend in juni. Met uitgenodigden worden coachingsgesprekken getoetst op vaardigheden en inhoud. Tevens worden enkele groepsopdrachten uitgevoerd volgens jouw talenten en kwaliteiten.

Bekijk hier de video van de afstudeerweek 2016 >>>

Investering

Module 1: € 1500.- + € 390.- verblijfskosten.
Module 2: € 1500.- + € 390.- verblijfskosten.
Exclusief zelf aan te schaffen boeken en materialen ca. € 100.-.
Maximaal studietempo: 2 fasen per jaar.

Aanvullende workshops:
Astrologie, Tarot, Chakra’s, Bio Energetica, I Tjing en Gesprekstechnieken

Studiebijdrage workshops
Per weekend is de studiebijdrage €300,-.
De aanvullende workshops zijn exclusief € 130.- verblijfskosten per weekend.
Het afsluitende examenweekend/-week wordt begroot op € 430.- inclusief verblijfskosten.
De studiebijdragen kunnen over de gehele periode per module/maand afgerekend worden.
Voor meer informatie: Kom voor een kennismaking langs, bel 0511 449 107.

Data eerstvolgende module 1, inschrijving geopend

5 t/m 7 april (weekend 1)
17 t/m 19 mei (weekend 2)
28 t/m 30 juni (weekend 3)

Subsidie voor personeel!

Werkgevers ontvangen tegenwoordig veelal subsidies voor personeelscursussen, met name in deze sector.
De Opleiding is fiscaal aftrekbaar voor de investeerder.

Tijdsinvestering

Thuisopdrachten zijn variabel tussen de blokken.
Totale studietijd voor de gehele opleiding: Minimaal 2 jaar met eindtoets in juni van elk jaar.
De studiebelasting is grotendeels afhankelijk van de eigen inbreng. De theoretische vakken worden per onderwerp bepaald. In het algemeen zijn de thuisopdrachten creatief. Dat betekent dat de cursist zelf bepaalt hoeveel en hoe lang hij daarop wil investeren. De opdracht wordt in de groep beoordeeld.

Onze certificering: CRKBO-erkend.
Tevens geregistreerd bij het NIBIG.