Coachen op gedrag en resultaat | Op de vooravond van een nieuw tijdperk worden we geconfronteerd met nieuwe en nog volkomen onbekende ontwikkelingen. Wat we weten is dat veel van het andere moet veranderen, willen we een redelijke lifestyle kunnen blijven volhouden.
De toekomst ligt in de handen van hen, die deze vernieuwingen zien, herkennen, begrijpen en er gebruik van kunnen maken. Veel mensen beseffen nog niet welke mogelijkheden er voor hun ontstaan nadat ze de kennis en vaardigheden + de ervaringen hebben toegevoegd aan hun huidige bewustzijn.

Je droom en de zin van je leven?

Stel je voor dat je je gedrag en resultaat zo ontwikkeld hebt dat het mogelijk is je droom en zingeving binnen je dagelijkse activiteiten te brengen.
Stel je voor dat je je hebt kunnen vrijmaken van de beperkingen van een ‘best wel leuke baan’ en de dag kan beginnen met de vraag; ‘Wat staat er vandaag te doen van dat waar ik me zo enthousiast voor inspan? Stel je voor dat jij zelf gaat kiezen waar je je deze dag voor wilt inzetten? Dat je ook kan kiezen hoe laat je de werkdag opstart en ook afsluit.

Hoe zit jij zelf in elkaar?

Heb je kinderen? Ben je een avondmens? Heb je een korte spanningsboog of ben je iemand die op de lange adem werkt? Als je dat zou willen en kunnen, hoe veilig ben je dan als enthousiaste ZZP-er die het beste wat hij kan bieden en zijn eigen talenten weet te gebruiken? Waar de zekerheid van een baan erg twijfelachtig is en ook nog je energie op de wijze die je werkgever verlangt moet afgeven?
De betrekkelijke zekerheid van een salaris en baan (waarvan je niet weet hoelang je die nog hebt), tegenover het vertrouwen dat je heel goed je zingeving kan delen met de maatschappij, maar misschien nog wat hulp nodig hebt om deze weg uit te vinden? Het is verstandig deze tijd goed te gebruiken en op de veranderende toekomst voorbereid te zijn.

Coachen op gedrag en resultaat

De beste investering

De beste investering zit in je eigen, in het verleden onder de discipline van onze ‘afbrokkelende’ cultuur verborgen geraakte kwaliteiten. Besef dat angst om het oude los te laten en twijfels over je eigen mogelijkheden je gevangenis betekent. Vraag die mensen die hun passie hebben gevonden. Ze zullen je allen hetzelfde antwoord geven.

Je passie vormgeven is geen kwestie van geluk. Succes en zingeving, ligt bij ieder voorhanden.
De weg erheen is een gift van deze tijd. Ook ons Instituut is ontstaan door de droom van Wilma (vroeger o.a. kantoorwerk) , Marianne (vroeger kok) en Erwin (vroeger IT-ontwikkelaar).
Wilma, is de 70 inmiddels voorbij en is vitaler en geïnspireerd met de wijsheid van het ouder worden. Zij zegt tezamen met John de Mol en veel geïnspireerde passie-volgers: ‘Ik zal zolang ik leef nooit stoppen met werken.’ Dat doet ze inderdaad nog volop. Zo werden het Instituut CorCaroli en Het Bezinningshotel binnen 30 jaar het levende bewijs van menselijke dromen.

Coachen op gedrag en resultaat

Het Instituut CorCaroli heeft in plaats van oplossingsgericht coachen, coachen op gedrag en resultaat als werkwijze. Wij geloven dat een goed coachingstraject niet alleen gekeken wordt naar het eindresultaat, maar vooral ook naar het traject, de ervaringen en het perspectief. De persoonlijke groei van bewustzijn van eigen oorzaak is onmisbaar voor een andere toekomst.
Coachen op gedrag en resultaat heeft een tweesporige invloed. Enerzijds vormt zich een oplossing die een impasse kan openbreken. Anderzijds het ontwikkelde perspectief waardoor onbewuste herhaling (die in eerste instantie het ‘probleem’ veroorzaakte) vermeden kan worden.