Training Life deel 2

Fase 2

In de tweede Training Life ben je drie weekenden bezig met de verder bewustwording en maak je kennis met een analytische werkvorm. Deze werkvorm helpt je een duidelijker beeld te krijgen van de persoonlijkheidsvorm waar de transformatie plaats vindt. Je inventariseert je huidige situatie en ontdekt je groeimogelijkheden aan de hand van karakterstructuren. Je onderkent je eigen schijngedrag en ontdekt dat die onderkenning de basis is voor de weg naar je hart en hulp voor de ander. In deze training draait het om overdracht, projectie/spiegelen, waarde van vervormingen, verborgen kwaliteit, discipline, eigen grenzen en creativiteit en intuïtie.

De ervaringen die je in de eerste training hebt gehad, krijgen in dit vervolg meer handen en voeten. Door het toevoegen theoretische aspecten worden je handelingen ook inzichtelijk.

Door je ‘natuur’ in te zetten, ben je coach vanuit je waarheid die ook collectief is. Voorwaarde je eigen natuur trouw te zijn. Daardoor bouw je een zelfredzaam zorgsysteem op, die je in harmonie met de levensenergie in verbinding brengt met de mensen om je heen. Het heet ook wel: ‘Het levende voorbeeld’ heelt de ander en jezelf. Vertrouwen en openheid. Er ontstaat een nieuwe kijk op jouw werkelijkheid.

In de tweede Training Life komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Karakterstructuren
 • De verborgen kwaliteiten
 • De verborgen valkuilen
 • Wat ziet een ander
 • Wat herken je zelf
 • Het ‘ik’ en het ego als samenwerkers
 • De ziel, het gevoel als wegwijzer
 • Uitwerking van ‘De stad van Axen’.

Hier kun je nog lezen over Fase 1 >>>

Om inzicht te krijgen in het nieuwe zelfredzame zorgsysteem, waarvoor wij een eigentijdse vorm hebben ontwikkeld is dit de vervolgstap. Na de basis van de eerste Training Life vind je hier de volgende ontwikkeling.

Training Life 2 – Weekend 1

In dit weekend zullen we doorbouwen op de kennis en ervaringen van de eerste helft van de Training Life. Hoe dat er precies uitziet ligt aan de deelnemers. Vergeet niet dat JIJ een bestemming en zingeving hebt en dat het daarom gaat. De bestaande kennis en de ervaringen krijgen verdieping door nu de algemene kennis te ankeren in het persoonlijke leven. De passende theorie wordt nu ook aangeboden. Het zijn tools die je zelf naar eigen inzicht kunt toepassen. Altijd voor je eigen levenskwaliteit en desgewenst om anderen te coachen. In dit weekend wordt de grondslag van de eerste fase vervolgd.

Training Life 2 – Weekend 2

We behandelen hier de creatieve werkstukken die jullie thuis hebben gemaakt volgens de opdrachten in het eerste weekend. Ook hier weer ‘de vertaling’ van jullie eigen ervaring en beleving van de opdracht. Samen leren we te zien wat deze over de maker vertellen en hoe deze gebruikt kunnen worden in het coachen. Hiermee wordt de kennis van de projectie een ervaring. Daarnaast besteden we tijd aan enkele filosofische gezichtspunten en inhouden.  Ook nu weer wordt een nieuwe opdracht besproken voor het laatste weekend.
De basiskennis over de eerste les over de karakterstructuren wordt uitgebreid met werkvormen, kennis van de valkuilen en kwaliteiten. Themafilm.

 

Training Life 2 – Weekend 3

Na de afronding van dit weekend is de basis voor het vervolg van de Opleiding Life Coach gelegd. In deze twee inleidende trainingen-Life heb je tools en kennis aangereikt gekregen om ook in je omgeving de hulp aan te bieden die je zelf hebt verworven. Dat betekent dat je de verantwoordelijkheid hebt om nu zelf je eigen ontwikkeling te blijven stimuleren. Een coach die zelf geen echte verbindingen kan maken (en uit zijn hoofd kan treden) zal niets meer dan het delen van zijn eigen oplossingen. Hier zijn er genoeg van. Je weet nu dat het echte coachingswerk bestaat uit gelijkwaardige elementen kennis, ervaring én inzicht, gespiegeld in je eigen kennis en intuïtie. Wij kunnen je desgewenst nog verder ondersteunen en je begeleiden gedurende de tweede helft van de Opleiding Life-Coach. Daarna heb je ons erkende eind-certificaat: ‘Life-Coach’ met de extra aantekening: ‘Zelf-Redzaam-Zorg-Systeem’

We zijn ons bewust dat zorg voor het Leven de grootste opgave is in deze tijd. Dat geldt voor alle aspecten van  mens tot aan milieu. Deze veranderingen beginnen altijd in de echte ontmoeting met een ander individu, of met andere woorden een open contact zonder spel of masker. Uiteindelijk zal ook mede door jouw bijdrage de wereld ten goede veranderen.

Vervolg: Opleiding Life-Coach >>>

Praktische informatie

Training LifeDe duur van de Training Life deel 2: 3 weekenden (vrijdagavond t/m zondagmiddag) of op gewenste data gedurende week.
Aantal deelnemers: max. 12 personen
Deelname is beperkt tot een vaste groep mensen.
Deze blijven allen de drie blokken samen.

Start eerstvolgende training: 26 januari 2018.
Trainingsgeld Totaal: € 900.- of 3 x € 300
Verblijfsbijdrage totaal: € 360.- of 3 x € 120  All in.
Betaling mag in maandtermijnen.

Goed om te weten

De Training Life is een onderdeel van de Coachingsopleiding, kan apart gevolgd worden en is fiscaal aftrekbaar, wat een belangrijk voordeel oplevert.
Deze training wordt intern op onze locatie aangeboden.
Deze locatie ligt in Fryslân te midden van een natuurlijke omgeving Het Wouden-Meren gebied in Noord-Oost Fryslân.
Eigen locatie: Wyldpaed Oast 23, Twijzelerheide

Onze certificering: CRKBO-erkend.Training Life
Tevens geregistreerd bij het Centraal Zorgportaal.

Eerstvolgende blokdata worden binnenkort bepaald.
Voor meer informatie kun je natuurlijk even bellen (0511 449 107).

Vul je gegevens hieronder in of bel ons op 0511 449 107.


Ik wil een gesprek over de Training-Life.


Mijn gegevens zijn:


En dan…

Training Life

Na de afronding van de beide delen van Training Life kun je toetreden tot de Beroepsopleiding Life-Coach.
Deze Opleiding leidt op tot Life-Coach gebaseerd op nieuwste inzichten van de huidige Integrale Psychologie. Aan het eind van de Opleiding Life-Coach kun je de juiste coaching toepassen en een je (nieuwe?) beroep werken om anderen te helpen. Dit kan leiden naar een eigen praktijk als hoofd- of bijbaan.

Heb je eerst genoeg aan de beide delen van Training Life? Wil je eerst je groei de gelegenheid geven in je eigen leven meer vorm te geven? Dan blijft de afsluiting van deze tweede training altijd een basis waarop je ten allen tijde jezelf kan aanmelden voor het vervolg van de Beroepsopleiding Life-Coach.

Recente ervaringen:

Ervaringen van deelnemers uit het pilotweekend van april 2017:

“Er zijn bij mij verschillende dingen/situaties naar voren gekomen wat ik voor mijzelf een plaats heb kunnen geven, mee aan de slag ben gegaan en hierdoor achter mij heb kunnen laten. Iedereen in de groep kon die persoon coachen. De gesprekken vonden o.a. plaats tijdens ‘normale’activiteiten: het wandelen, outdoor cooking, houthakken en groepslessen.  Dit was een eye opener voor mij. Doordat ik zelf veel mee heb gemaakt kan ik nu andere mensen helpen door hen te coachen. Dit gaf mij meer zelfvertrouwen. Hierdoor kreeg ik zelf inzichten in de situatie en kon ik hiermee verder.

Spiegelen

Wat ik ook geleerd heb is dat je jezelf spiegelt op een ander en dat deze kennis van wezenlijk belang is. Dat je vragen stelt aan iemand en dat het niet betrekking heeft op de ander maar juist op mijzelf. Dit gebruik ik steeds. 

Ik was herstellende van een burn-out. Ik liep al jaren met zware/vermoeide benen. Doordat er verschillende situaties naar voren kwamen die ik had meegemaakt werd er voor mij veel duidelijk. Ik heb meer energie om voor mezelf te gebruiken en waren de zware/vermoeide benen verleden tijd! Dit was heel bijzonder. Ik zou dit aan iedereen aanraden. Ik heb mijzelf beter leren kennen, ik heb dingen afgsloten en kan nu andere mensen coachen. Ik heb een bevestiging van wat ik graag in de toekomst wil gaan doen, mensen coachen! Daarnaast is de omgeving waar we werken mooi en rustgevend!”

Leonie (29):

“Er waren momenten dat ik vanuit mijn hart helemaal hier was. En dat voelde zo enorm goed. Ik ben verbindingen aangegaan, mezelf gebleven, heb inzichten gehad.  De ‘outdoor cooking’ was een erg geslaagd onderdeel en een moment waarop we ontspanden. Daar ontstond iets in de groep, een soort eenheid. Het waren leuke mensen die ook graag willen leren en het ook snel oppakken. Ik wil erg graag meer leren, meer ervaren. Ik wil mensen zien, meer delen van mezelf, anderen helpen en hierin groeien. Het was een goeie keus om met jullie te leren en te ontwikkelen. Dank jullie wel voor deze mogelijkheid.”

Wat je verder nog bij CorCaroli.Life kan…

Opleiding Life-Coach

 • Om anderen te kunnen helpen is dit de beste opleiding Life-Coach
 • Ontdek hoe jij met je passie je geld kan verdienen
 • Als je begrijpt hoe anderen in elkaar steken, kun je jezelf er mee verder helpen
 • Ervaring: Jeroen (32) vond zijn passie in muziek. Inmiddels werkt hij met honderden kinderen en volwassenen.

Gooi het roer om en begin gewoon met de Opleiding Life-Coach >>>

Overige activiteiten

 • Consulten en Coaching
 • Bezinning
 • (Thuis)cursussen
  en meer…

Ontdek wat CorCaroli nog meer te bieden heeft >>>