Reviews uitgebreid

Op deze pagina vind je een deel van de deelnemerservaringen die wij de laatste jaren ontvingen en graag met je delen.

Ik was 23 jaar (inmiddels alweer 39) toen ik Wilma en Marianne leerde kennen van CorCaroli. Ik denk nog regelmatig terug aan de weekenden in Twijzelerheide. Het heeft me veel gebracht en ik heb mezelf beter leren kennen. Ik heb de weekenden als erg waardevol ervaren en draag Wilma en Marianne een warm hart toe.

(ontvangen via Facebook)

6 jaar geleden ben ik begonnen met  de opleiding tot Life-coach bij CorCaroli.
25 jaar oud, en ik dacht op dat moment te weten wat ik wilde gaan doen met mijn leven : Life-coach!
Ik was op dat moment veel bezig met mediteren en boeken lezen over boedisme en non-dualiteit.

Eenmaal aangekomen in the middle of nowhere op een warme zomerse dag met een strak colbertje aan (alsof ik langs kwam om iets te verkopen ) kwam ik terecht in een achtertuin waar opeens een wat oudere vrouw kwam aanlopen met klompen aan en modder handen.
Zij stond voor mij en stelde haar voor : Wilma!

Ik voelde mij wat ongemakkelijk aangezien ik gewend was aan het ‘’super-hippe’’ snelle leven in Amsterdam. En bij het word life-coach dat ik precies hetzelfde.

Ik ging zitten en het intake gesprek voor de opleiding begon.
Ik zou mij even voorstellen maar begon eigenlijk maar te graag te vertellen over wat ik allemaal wist en de wijsheid ik had vergaard in de loop der jaren ( met 25 jaar.. uhu )

Nieuw inzicht

Na een druk, chaotisch en zweverige voorstelronde van mij, begon Wilma mij iets te vertellen.
Ze het over dat alles een tegenpool heeft en dat alles eigenlijk helemaal perfect in elkaar zit.
Het wordt tegenpool zij mij niks, laat staan al het andere wat ze mij vertelde.

Toch wist op dat moment vanuit mijn hart dat dit klopte, en ik wist dat ik op de juiste plek zat.
Dit terwijl eigenlijk alles in mijn hoofd het daar niet mee eens was.. een boederij, een oudere vrouw met klompen en modderhanden..

Gelukkig had ik i.v.m. de spirituele reis die ik toen al was begonnen geleerd dat je hart volgen het belangrijkste is.

Even later ben ik de opleiding begonnen.
Naast de opleiding was ik bezig met muziek maken, toen ik 20 jaar was deed ik de herontdekking van het muziek maken.

Durf te doen!

Met 24 ging ik naar Brazilie, ik luisterde al wat Braziliaanse muziek en had toen der tijd een Braziliaanse vriendin.
Eenmaal in Brazilie stond ik in een Sambaschool, ik sprak geen Portugees, ik speelde geen enkel braziliaans instrument.. maar daar heb ik mijn sterkste ervaring ooit gehad : Mijn hart schreeuwde boven alle ritmes die op de instrumenten warden geslagen, dit is jou huis en dit is waar jij moet zijn. Het was alsof ik vond waar ik altijd naar zocht.

Na mijn terugkomst ben ik dus met de opleiding begonnen.
Daarnaast begon ik zonder toeval mensen te leren kennen dei Braziliaanse samba muziek maakte.
Ik kwam al snel in een bandje met allemaal nederlanders die deze muziek maakte.

Naast het avontuur met de Braziliaanse muziek begon ik met mijn opleiding.
Elk kind beschadigd op een bepaalde leeftijd.. bij mij is dit ook gebeurd.
De pijn die mij dit heeft gedaan had ik weg gestopt en wilde ik niet voelen.. ik ben hier heel hard van weg gaan rennen.. en zocht mijn toevlucht met elk weekend uitgaan in combinatie met alcohol en middelen.

Ik zag al snel dat ik niet op het goede pad zat maar het duurde heel lang voordat ik de confrontatie met mijn beschadigde kind in mijzelf aan ging.
Met de tijd en vaak vallen en opstaan heb ik de bodem geraakt, ik was 1 brok angst dag in dag uit, had al 3 burn-outs achter de rug, en stond op een plek waar niks te vinden was behalve, angst, veel alcohol, middelen die mij geen goed deden.

Het gene wat mij destijds heeft gered zijn 2 dingen, de opleiding en eigenlijk nog belangrijker, de samba.
Ik zag eindelijk in dat ik degene ben die mijn leven kan veranderen en niemand anders.
Op de opleiding kwam ik er achter dat er 2 dingen in mijn leven zit manifesteerden die ik wilde behouden. Muziek en mensen verbinden.
Ik had dus het idee om workshops te gaan geven.

Het begin

Wilma heeft mij destijds aangeraden om een keer te kijken of ik niet met kinderen kon werken.
Dit vond ik maar niks, kinderen waren eng, ik moest daar niks van hebben. Ze waren eerlijk en ik had geen zin om nog een keer gepest te worden.
Uiteindelijk heb ik besloten om hier toch achter aan te gaan aangezien ik niks te verliezen had.
Ik had niks meer en dus nam ik alles aan.

Bij het begin van mijn transformatie  begon ik een aantal kinderdag verblijven te mailen.
1 reageerde.
Ik nam de telefoon op bedacht ter plekke een prijs van 75 euro.
Bedenk even, ik had geen enig opleiding afgerond, laat staan een muzikale opleiding.
Waar was ik mee bezig? Ik had angst om voor groepen te staan, laat staan groepen kinderen.
Het enige wat ik op dat moment had was ritme gevoel en schijt ( als in niks te verliezen )

Mijn eerste echte opdracht was op een kinderdag verblijf, het ging heel goed en ik ontdekte een kant in mezelf die ik nog niet kende.

Je weet maar nooit…

Een paar weken later kwam ik in gesprek met een vriend die ik onlangs had ontmoet en hij vertelde dat er een bedrijf was ( waar ook hij werkzaam was ) genaamd : Fort van de verbeelding
Zij zochten nieuwe workshopleiders.
Ik kwam aan bij de sollicitatie met 15 anderen mensen. Iedereen was wel conservatorium afgestuurd, had 10 of meer leerlingen in de week om les te geven.
Ik zat daar, met een passie voor samba, veel ritme gevoel en goede oren.
Maar zeker nog niet ervaren, laat staan afgestudeerd.

Na de sollicitatie ronde, gingen wij een rondje af.
Ik vertelde iedereen dat ik heel onzeker was, maar wanneer ik daar stond ( wijzend naar een plek waar ik improviseren een oefening deed ) ik mij thuis voelde.
Een dag later kreeg ik een telefoon met dat zij mij ontzettend graag wilde hebben.
3 weken laten stond ik voor 300 kinderen, 2 maanden later voor 600 kinderen.
En nu 3 jaar later denk ik dat ik workshops aan duizenden kinderen heb gegeven, als het er niet meer dan 10 duizend zijn.

En nu?

Ik ben in een band terecht gekomen met Brazilianen waar ik in 2 jaar Portugees heb geleerd met handen en voeten. ( zonder studeren uit een boek )
Ik heb mijn  eigen bedrijf opgezet, en nu samen met 2 vrienden (die ook workshops geven aan kinderen) samen een bedrijf op gericht.
Ik ben onlangs muziekleraar geworden op een bassisschool.
Krijg een interne opleiding vergoed bij de muziekschool waar ik werk.
En ik heb na jaren zwoegen, vallen en opstaan een transformatie gemaakt van volledig met muziek mijn geld verdienen.. dit zonder genoten opleiding.

Ik heb geleerd bij CorCaroli dat de meeste barrieres die je in je leven tegenkomt, je er zelf hebt neer gezet.
Geloof in jezelf, werk er naar toe, stap uit je comfortzone, ga de confrontatie aan met jezelf en laat los wat niet belangrijk is.
Het geluk zit in verdwalen om daarna weer te vinden wat je zocht.

Het leven bestaat uit tegenpolen, om het volle vertrouwen in het leven terug te krijgen, zie je dat alles samen hangt, verdriet/blijdschap geluk/ongeluk zon/regen… ze kunnen niet zonder elkaar leven, geef je daar aan over laat de tranen over je wangen rollen en je lach komt al snel weer tevoorschijn.

(ontvangen via e-mail)

 

Er waren momenten in de opleidingsgroep dat ik vanuit mijn hart helemaal hier was. En dat voelde zo enorm goed. Ik ben verbindingen aangegaan, mezelf gebleven, heb inzichten gehad. Ik vond het zo’n fijn weekend. Het ‘outdoor cooking’ was een erg geslaagd onderdeel. een moment waarop we ontspanden en er iets in de groep ontstaat, een soort eenheid. Het was een leuke groep met mensen die graag willen leren en het ook snel oppakken. Ik wil erg graag verder, meer leren, meer ervaren. Ik wil mensen zien, meer delen van mezelf, om anderen te helpen, hierin groeien. Het was een goeie keus om met jullie te blijven leren en ontwikkelen. Dank jullie wel voor deze mogelijkheid.

(ontvangen via coachingland.nl)

Ik heb het pilot-weekend gevolgd voor de Training Life. Er zijn bij mij verschillende dingen/situaties naar voren gekomen wat ik voor mijzelf een plaats heb kunnen geven, mee aan de slag ben gegaan en hierdoor achter mij heb kunnen laten.

Verder was voor mij de nieuwe aanpak ‘het leider loze gedeelte’ heel erg wennen omdat ik vanuit mijzelf gewend ben om iemand erbij te hebben die de leider is en bepaald wat er gaat gebeuren. Omdat er geen leider bij was kwamen er juist situaties ter sprake die op dat moment belangrijk was voor die persoon. Iedereen in de groep kon die persoon coachen. De gesprekken vonden oa plaats tijdens de activiteiten: het wandelen, outdoor cooking, houthakken en groepslessen. Dit was een eye opener voor mij. Doordat ik zelf veel mee heb gemaakt kan ik andere mensen ook helpen door hun te coachen. Dit gaf mij meer zelfvertrouwen.

Het is fijn om met mensen samen te zijn die je een andere kijk geven op je eigen situaties, die ik zelf op een andere manier bekeek. Hierdoor kreeg ik zelf inzichten in de situatie en kon ik hiermee verder.

Spiegelen

Wat ik ook geleerd heb is dat je jezelf spiegelt op een ander. Dat je vragen stelt aan iemand en dat het niet betrekking heeft op de ander maar juist op mijzelf. Dit gebruik ik nog steeds. Zo leer je jezelf steeds beter kennen.

Tijdens het weekend was ik herstellende van een burn-out. Ik liep al jaren met zware/vermoeide benen. Doordat er verschillende situaties naar voren kwamen die ik had meegemaakt in mijn leven werd er voor mij veel duidelijk. Na het weekend had ik meer energie en waren de zware/vermoeide benen verleden tijd! Dit was heel bijzonder.

Ik zou dit weekend aan iedereen aanraden omdat ik er zelf veel van heb geleerd. Ik heb mijzelf beter leren kennen, hoe ik zelf tegen situaties aan kijk, ik heb dingen die ik in mijn leven heb meegemaakt een plek kunnen geven en kunnen afsluiten, dat ik andere mensen kan coachen en dat ik een bevestiging heb van wat ik graag in de toekomst wil gaan doen, mensen coachen!

Daarnaast is de omgeving mooi en rustgevend!

(ontvangen via e-mail)

Vanuit een uitzichtloze situatie, vastgelopen in de huidige maatschappij. Reguliere psycholoog hielp niks meer… ik was radeloos. Na het zoeken op internet kwam ik dit tegen, ik wilde niet naar een kliniek of iets wat de pan uit zweefde. Nuchter en vooral ruuussst. Dus ik ging maar… geen idee waar ik terecht zou komen. En serieus, life-changing… geen wachttijden, ik belde op en kon per direct komen. Binnen uur, viel het eerste kwartje, ik wist niet wat me overkwam… ik kreeg weer perspectief, ik was niet gek of iets… vanaf toen heb ik zoveel geleerd, ben ik zo gegroeid als mens. Die crisis is mijn grootste kans geworden. In die tijd die daarop volgde had ik altijd een basis om op terug te vallen, je kan altijd bellen, je kan altijd mailen… en ze zullen altijd klaar staan. Het is niet een sessie van uur en dan doei, je bent geen nummertje.. ze helpen je op het moment dat je het nodig bent. Eerlijk, soms confronterend, pijnlijk, verdriet en de switch naar jezelf overwinnen, vertrouwen krijgen, groeien tot de mens die je daadwerkelijk bent. En al met al gelukkig kunnen zijn in deze maatschappij.

(ontvangen via Skillseeker)

 

Ongeveer 5 jaar geleden had ik een geestelijke burn-out over mijn verleden. Ik ben daarvoor naar de psycholoog geweest. Ik dacht dat ik er met behulp van de psycholoog er weer was. Dat ik alles van vroeger een plekje had gegeven. Via iemand anders kwam ik in contact met corcaroli. Ik ging er het eerste weekend er naar toe, met de gedachte ik ben er al, ik heb het niet nodig. Maar bij de eerste avond barstte ik in tranen uit. Dus achteraf was ik er nog helemaal niet. Daarom ben ik dus blij dat ik mij voor deze 3 weekenden heb opgegeven, En ook ben gegaan. Ik raad het ook iedereen aan om dit te doen.

(ontvangen via BizBook)

Ik heb het vertrouwen terug gekregen in het leven.
De mensen en mijzelf. Ik weet nu daadwerkelijk wie ik ben.
Ik ga vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet.
Door de duidelijke aanpak van het Instituut CorCaroli.

(ontvangen via e-mail)

Coaching waarbij je eigen ervaring centraal staat. Leren door te ervaren. Op je eigen tempo binnen een veilige groep. Niets moet, veel mag. Voor mij zijn de weekeinden de plek om even alleen met mezelf bezig te zijn en de dagelijkse dingen los te laten.

(ontvangen via BizBook)

 

Het jaar dat ik daar de Lifecoach opleiding gedaan heb, is het begin geweest van de omslag in mijn leven… Nog steeds (fb) contact met een aantal medestudenten van toen… geweldige ambiance, super verzorging en geweldige trainers.
Ik heb daar een paar van mijn dierbaarste herinneringen liggen.

(ontvangen via Facebook)

Hier verschijnt binnenkort een nieuwe review…

Wil jij jouw eigen ervaring met ons delen? Klik dan op de afbeelding hieronder om ons een reactie te sturen…